Enginyeria

Projectes d’Enginyeria

Infraestructura comuna de Telecomunicació

Una ICT (Infraestructura Comuna de Telecomunicacions) és la instal·lació que, emplaçada a l’interior dels edificis, permet l’accés efectiu, lliure i de qualitat als diversos serveis de telecomunicacions.

Els edificis de nova construcció, o aquells sotmesos a gran rehabilitació, han de comptar amb una ICT en el moment del lliurament dels habitatges als propietaris (segons el Reial Decret 401/2003 i l’Ordre CTE/1296/2003) i en conseqüència han de preveure la recepció dels serveis de telecomunicació. Segons l’article 3 del reglament, l’àmbit d’aplicació va referit a:

  • Tots els edificis i conjunts immobiliaris en els que existeixi continuitat en l’edificació, d’ús residencial o no, i siguin o no de nova construcció, que estiguin acollits, o hagin d’acollir-se, al règim de propietat horitzontal regulat per la Llei 49/1960, del 21 de Juliol, de Propietat Horitzontal, modificada per la Llei 8/1999, del 6 d’Abril.
  • Als edificis que, en part o en la totalitat, hagin sigut o siguin objecte d’arrendament per un plaç superior a un any, excepte els que alberguen una sola vivenda.

Els serveis que es preveuen en una ICT són:

Televisió i ràdio digital i per ones terrestres: Ha de preveure la captació, mitjançant l’antena, l’adaptació del senyal i la distribució a tots els habitatges dels diferents programes de televisió i ràdio que s’emeten lliurement per via digital i per ones terrestres.

Televisió i ràdio per satèl·lit: La llei obliga a preveure la distribució a tots els habitatges dels diferents programes que es puguin rebre mitjançant una antena parabòlica, la qual haurà de fer instal·lar la comunitat de propietaris si així ho vol.

Telefonia fixa: Ha de preveure la instal·lació del cablejat per l’interior dels habitatges, per tal que l’operador de telefonia únicament hagi de connectar-se al punt d’entrada de l’edifici, quan sigui contractat el servei.

Telecomunicacions per cable: S’han de preveure els espais i canalitzacions necessaris per una possible futura instal·lació d’aquest servei.

Un cop finalitzat el projecte, l’Enginyer de Telecomunicació o l’Enginyer Tècnic de Telecomunicació haurà d’actuar com a director d’obra i presentar un Certificat de Final d’Obra en els següents casos:

  • Quan el Projecte Tècnic es refereixi a la realització d’infraestructures comunes de telecomunicació en edificis o conjunt d’edificacions de més de 20 vivendes.
  • Que en les infraestructures comunes de telecomunicació en edificacions d’ús residencial, s’incloguin elements actius en la xarxa de distribució.
  • Quan el Projecte Tècnic es refereixi a la realització d’infraestructures comunes de telecomunicació en edificis o conjunt d’edificacions d’ús no residencial.

Si no es compleixen cap dels 3 casos esmentats, serà suficient presentant el Butlletí d’Instal.lació i el protocol de proves.

Apart de ICTs, també fem projectes de Llicències d’Activitat (aparcaments i locals), projectes de Baixa Tensió i d’Energia Solar

Per demanar més informació o un pressupost trobareu una adreça de correu electrònic a l’apartat de contacte.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s